Fiskintresserad vattenbyggare sökes!

Forsnäs inlöp byggde vi tillsammans med Tranås Energi år 2018.

Vill du också trivas som fisken i rinnande vatten? Gillar du att ta bort hinder för andra och se konstruktiva lösningar istället för problem? Vill du ha några av Sveriges värdefullaste vattendrag som din framtida arbetsplats? Då kommer du att gilla detta! 

Jönköpings Fiskeribiologi är ett litet konsultföretag som i snart 20 år hjälpt kommuner, myndigheter, företag och organisationer att undersöka och hitta lösningar inom vattenmiljö med huvudsaklig inriktning mot fisk. Vi är idag ett litet team på två biologer och en civilingenjör som hjälper våra kunder med fiskevård och undersökningar i strömmande vatten.

Vi söker nu en ingenjör eller tekniskt intresserad biolog med kompetens och vilja att arbeta med framförallt åtgärdande av vandringshinder för fisk

och återställning av vattendrag, konstruktionslösningar och framtagande av tekniska beskrivningar. I arbetet ingår även att bistå kunder som tekniskt sakkunnig i domstol och vid utförande av entreprenadarbete.

Du behöver inte kunna flytta berg, men ett kreativt tänk och utforskarlust är en klar fördel.

Tjänsten är placerad på vårt kontor på Science Park i Jönköping med arbetsområde främst i Götaland. Du behöver vara duktig på rapportskrivande och beräkningar. Det är meriterande om du är kunnig inom vattenbyggnad, hydraulik och har ett intresse för rinnande vatten. Du är också en duktig projektledare som gillar interaktionen med människor. Resor i tjänsten förekommer.

Jönköpings Fiskeribiologi är ett litet företag med spetskompetens inom vattenområdet och vi ser det som viktigt att du kan dela vårt engagemang och kompletterar våra kompetenser. Läs mer om företaget, om oss som arbetar här och om våra uppdrag på vår hemsida.

Vi erbjuder en arbetsplats med god gemenskap och en enkel organisation där de anställda får mycket frihet, ansvar och möjlighet att påverka företagets inriktning och utveckling.

Krav för kvalificering

Du ska i ditt personliga brev och med ditt CV och dina referenser kunna visa att du har:

 • Intresse för rinnande vatten och dess natur.
 • För tjänsten relevant högskoleutbildning.
 •  Grundläggande kunskaper i strömningslära, mattematik och gärna modellering.
 • God planeringsförmåga med fokus på att kunna leverera en hög kvalité i rätt tid.
 • Dokumenterat mycket god kompetens vad gäller läsförståelse, skrivande på svenska och muntlig framställning.
 • B-körkort.

Mervärden

Vi ser mervärden hos dig om du i din ansökan och med din CV och dina referenser kan visa att du har:

 • Ingenjörs- eller Civilingenjörsexamen, t.ex. inom väg och vattenbyggnad, ekosystemteknik eller miljö- och vattenteknik.
 • Dokumenterad erfarenhet som konsult och/eller projektledare.
 • Akademiska kunskaper om sötvattensekologi eller liknande.
 • Erfarenhet av hydraulisk modellering
 • Erfarenhet av inmätning i fält och/eller arbete i GIS-miljö
 • Arbetslivserfarenhet inom anläggnings/entreprenadbranschen eller som konstruktör.
 • Kunskap om miljöbalken och juridiska processer.

Ansökan

Om du vill jobba med vatten och fisk och känner att du är rätt person ser vi fram emot din ansökan! Din ansökan ska vara uppställd så att det tydligt framgår hur du svarar mot kvalificeringskrav och mervärden. I ditt personliga brev ska du också redogöra för när du kan börja hos oss. Ansökan sker till per@fiskeribiologi.se

Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi kommer att tillsätta tjänsten när vi har rätt sökande.


RSS 2.0 | Both comments and pings are currently closed.