Fiskräknare Visskvarn

Vattendrag: Bulsjöån

Kommun: Ydre

I början av oktober 2020 hjälpte vi på Jönköpings Fiskeribiologi Tranås Energi att installera en Simsonar Fishcounter i fiskvägen vid Visskvarns kraftverk i Bulsjöån. Redan den första natten registrerades två fina öringar som simmade upp genom fiskvägen.

Den vita fiskräknartunneln med sin stereokamera och kupol

Räknaren får i nuläget skötas på plats i väntan på fiber, men kommer framöver att kunna hanteras på distans av Tranås Energi. Den provisoriska avstängningen kommer på sikt att ersättas av en permanent lösning.

Sebastian förbereder platsen för fiskräknaren i Visskvarn
Kupolen fylls med kristallklart vatten
Första linslusen kunde lätt dokumenteras i den nya fiskräknaren

RSS 2.0 | Both comments and pings are currently closed.